Blogpost

4

Terug naar reisinspiratie

3X Meivakantie tips

25°C, een lekker zonnetje, een heerlijk glas bier of wijn op het terras en kinderen die urenlang in het zwembad kunnen spelen. Wie wil dat nou niet? De meivakantie is dé ideale vakantie om een weekje (of twee) bij te komen en te genieten van het mooie weer. In deze blog zetten wij onze top 3 meivakantie bestemmingen voor je op een rijtje.

1 Turkije

Waar Turkije vroeger dé plek was om je vakantie te vieren in de meivakantie heeft het de afgelopen jaren wat terrein ingeleverd. Maar het komt weer helemaal terug! Want wat is er nu lekkerder dan een weekje relaxen onder de Turkse zon, goed eten en voldoende vermaak voor de kinderen? De gemiddelde temperatuur in de meivakantie is dan ook 25 graden.

Turkije heeft veel complexen waar je als familie goed terecht kunt. Zo beschikken de meeste accommodaties over mooie familie-kamers, zijn er veel complexen aan het strand gelegen en is er vaak ruime keuze binnen de all inclusive restaurants.

Zijn de kinderen wat ouder of ben je zelf stiekem nog wel in voor een leuke glijbaan? Er zijn ook diverse resorts met Aquaparken.

Bekijk het aanbod hier.

2 Canarische eilanden

Daar waar er in Turkije veelal grote resorts zijn heb je op de Canarische eilanden meer bungalows en appartementencomplexen. Kleinschalige, sfeervolle accommodaties waar de vakantiesfeer direct te voelen en proeven is. Hoewel het naar de Canarische eilanden slechts 4,5 uur vliegen is, heeft het toch een erg aangenaam klimaat. Zo kan de temperatuur in mei oplopen tot 25-26°C.

De Canarische eilanden bieden de ideale combinatie tussen relaxen aan het zwembad of strand en actieve uitjes. Zo zijn er diverse natuurparken waar je prachtige wandelingen en hikes kunt maken en kun je slenteren door de gezellige Spaanse steden. Maar zijn er ook prachtige lavagrotten en woestijn oases die je kunt bezoeken.

Bekijk het aanbod hier.

3 Mexico

Een stukje verder vliegen maar dan heb je ook wat. Heb je minimaal 10 dagen vrij en wil je ertussen uit? Dan is Mexico the place to be! Prachtige witte zandstranden met palmbomen, een hele mooie onderwaterwereld en meer dan genoeg activiteiten. Van het bekende Playa del Carmen en Cancun tot Mexico stad.

Mei is met gemiddeld 30 °C een van de warmste maanden in Mexico. Ook is het het ‘officiële’ begin van het regenseizoen, maar dat betekent natuurlijk niet dat het er enkel regent. Een ander mooi voordeel van reizen naar Mexico in deze periode zijn de prijzen. Deze liggen in mei een stuk lager dan in het hoogseizoen.

Bekijk het aanbod hier.