Blogpost

4

Terug naar reisinspiratie

5X meest gemaakte fouten bij het boeken van vakanties

Iedereen kent ze wel, de verhalen dat wanneer je een klein spelfoutje hebt gemaakt in je ticket, je direct een nieuwe moet kopen. Helaas is een foutje bij het boeken van jouw vakantie snel gemaakt. Want hoe zit het nu ook alweer met de officiële namen? En met de O of de 0 in het paspoort? En wist jij dat je sommige landen niet inkomt met een paspoort dat minder dan 6 maanden geldig is? Wij zetten de top 5 meest gemaakte fouten bij het boeken van een vakantie voor je op een rijtje, zodat jij ze niet meer maakt.

 1. Roepnaam
  Bij het boeken van je ticket wordt expliciet gevraagd om je naam zoals deze in je paspoort staat. Een roepnaam is dus niet geldig op jouw ticket. Gebruik altijd de eerste naam uit het paspoort. Daarnaast is het tegenwoordig niet meer nodig alle voornamen te vermelden op het ticket, alleen de eerste officiële voornaam is voldoende.
 2. Meisjesnaam
  Je bent getrouwd en hebt de naam van je man aangenomen. Jouw nieuwe naam zou je denken, maar niets is minder waar, je meisjesnaam zal altijd jouw ‘echte’ naam blijven en zal daarom ook altijd op jouw paspoort blijven staan. Bij het boeken van een vliegticket moet je dan ook altijd de meisjesnaam opgeven en niet de aangetrouwde naam.
 3. Goedkoop vliegticket
  Het zoeken van de goedkoopste vlucht is voor veel mensen een sport geworden. Maar wordt er naast de prijs dan ook op de overige vluchtinformatie gelet? Vaak horen we dat mensen een vliegticket hebben weten te scoren voor een spotprijsje maar ze achteraf pas zien dat deze vlucht een overstap heeft van 8,5 uur. In sommige gevallen is de overstaptijd dan langer dan de vluchtduur bij een directe vlucht. Zonde van je tijd dus. Let daarom bij het boeken van jouw ticket extra goed op de overige informatie, hoelaat wordt er gevlogen? Hoelaat kom ik aan op de bestemming en wordt er direct gevlogen? Want in de meeste gevallen; eenmaal geboekt is geboekt en wijzigen kost veel geld.
 4. Geldigheidsduur van het paspoort
  Dat je een geldig paspoort of ID-bewijs mee op vakantie moet nemen is over het algemeen wel bekend. Maar in sommige landen is enkel een geldig paspoort niet voldoende. Zo stellen een aantal landen eisen aan de geldigheidsduur van het paspoort op het moment van inreizen. Zo hebben zij de regel dat het paspoort op het moment van inreizen nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn. Dit geldt onder andere voor landen als; Thailand, Turkije, Cuba, Indonesië, Suriname en Singapore. Afhankelijk van het soort visum dat je nodig hebt kan dit voor China zelfs oplopen tot 10 maanden. Wanneer het paspoort binnen bijvoorbeeld 2 maanden na binnenkomst verloopt, kom je het land niet in. Kortom, check de regels van jouw vakantieland goed en zorg dat je je paspoort tijdig verlengt.
 5. O of 0 in het paspoort?
  Niet alleen in de officiële naam, volgens het paspoort, worden regelmatig fouten gemaakt maar ook in het documentnummer. Deze is nodig voor het aanvragen van een visum bijvoorbeeld. In Nederlandse paspoortnummers komen zowel cijfers als letters voor. Maar staat er nu een 0 of een O in het paspoortnummer? Voor de duidelijkheid: de letter O komt niet voor in Nederlandse paspoortnummer. Het gaat dus altijd om het cijfer 0.

Kortom; veel om op te letten bij het boeken van jouw vakantie, een foutje is immers zo gemaakt. Wij helpen je dan ook graag bij het boeken van jouw vakantie. En natuurlijk zijn wij op de hoogte van alle regels omtrent officiële namen, documentnummers, visa etc.

Kom bij ons langs bij een van onze reisbureaus in Vlaardingen, Maassluis of Delft of neem gerust contact met ons op. We helpen je graag en voorkomen natuurlijk maar al te graag dat jij ook zo’n foutje maakt.