Blogpost

4

Terug naar reisinspiratie

5x mooiste stranden van de Algarve

De Algarve, een populaire strandbestemming. Naast gezellige plaatsen als Lagos, Albufeira en Faro heeft deze bestemming tal van prachtige stranden. Wij zetten onze top 5 voor je op een rijtje.

1. Praia do Camilo
Het meest ‘instagrammable’ strand van de Algarve. Praia do Camilo bevindt zich een klein stuk ten zuiden Lagos. Een smalle tunnel verbindt twee prachtige zandstranden met elkaar. Dit strand is te bereiken met een lange kronkelende trap van zo’n 200 treden. Door het heldere water is dit de perfecte locatie om je snorkel mee te nemen. Op het strand staat een klein hutje waar je naar de wc kunt en blikjes drinken kunt kopen. Een echt restaurant is er niet. Zorg dat je dus voorbereid de trap afgaat 😉

2. Praia de Benagil
Een van de meest bekende grotten is de grot van Benagil. Deze Cave ligt naast het strandje van Praia de Benagil. Vanaf hier heb je meerdere mogelijkheden om de grot in te gaan, zo kun je kajaks huren en gaan verschillende boottochten de grot in. De boten mogen helaas niet aanleggen dus zullen direct weer vertrekken. Wil je dus wat langer in de grot blijven is een kajak of sup huren de enige oplossing. Zorg dan wel dat je optijd bij het strand bent om de sup’s te huren in de zomerperiode kan het erg druk zijn.

3. Praia do Amando
Het strand van Praia do Amando staat bekend als een van de beste surfspots van Europa. Zo is er ook een surfschool op het strand gevestigd waar je zelfs speciale surfvakanties en surfkampen kunt boeken. Praia do Amando bevindt zich op zo’n 45 minuten rijden vanaf Lagos. Niet alleen om te surfen is dit een prachtig strand maar vanaf de kliffen heb je een prachtig wijds uitzicht.

4. Praia da Falesia
Een van de langste stranden van de Algarve is Praia da Falesia. Het strand loopt vanaf Vilamoura door tot Olhos de Água, zo’n 6 kilometer. Dit prachtig lange zandstrand wordt omringd door hoge kliffen versierd met pijnbomen. Langs het strand liggen bevinden zich meerdere strandtenten voor een lunch of diner op het strand. Tip: neem er een kijkje rond zonsondergang.

5. Ponte da Piedade
Hoewel Ponte da Piedade officieel geen echt strand is kan hij in dit lijstje niet ontbreken. Ponte da Piedade is samen met de Cave van Benagil een van de meest bekende punten van de algarve. Ponte da Piedade staat bekend om de stijle kliffen waardoor je prachtig het water kunt bekijken. De trap naar beneden telt maarliefst 182 treden. Hoewel het geen strand is, is dit zeker de moeite waard om te bekijken. Tip: Combineer dit bezoek met Praia do Camilo, dat is nog geen 500 meter bij elkaar vandaan.

Een zonsondergang op een van deze prachtige stranden, geweldig uitzicht vanaf Ponte da Piedade en een unieke boottocht naar de Benagil Cave, wie wil dat nou niet? Boek hier jouw vakantie naar de Algarve of kom langs bij een van onze reisbureau’s. We adviseren je graag.

Op zoek naar meer inspiratie?