Blogpost

4

Terug naar reisinspiratie

Autohuur, waar moet je op letten? 3 Tips

Waar men vroeger veel met de auto op vakantie ging, wordt er tegenwoordig steeds meer en makkelijker gevlogen naar onze vakantieadressen. Minder voorbereiding en snel op de vakantiebestemming. Maar dan ontbreekt het vervoer vaak op de bestemming daarom is het huren van een auto ideaal. Het geeft je meer vrijheid en flexibiliteit tijdens je vakantie. Een auto huren tijdens de vakantie gebeurt dan ook steeds meer. Maar waar kan je nu het beste je huurauto boeken en waar moet je op letten? Wij delen onze tips met jou.

  1. Verhuur locatie.

Bij het boeken van een huurauto is het belangrijk te letten op de locatie waar de auto opgehaald en ingeleverd moet worden. Vaak kun je bij het boeken een plaatsnaam invullen waarna er verschillende verhuurorganisaties omhoog komen. Belangrijk is om erop te letten of de verhuurorganisatie direct bij de luchthaven gevestigd is of in het centrum van de stad. En natuurlijk wat hierbij de voorkeur heeft. Wil je bijvoorbeeld snel weg van de luchthaven met eigen vervoer of zit er transfer bij jouw geboekte reis en kun je misschien wel een dag wachten met het ophalen van de auto. Allemaal zaken waar je rekening mee kunt houden bij het boeken van de huurauto. Kortom, bedenk waar je voorkeur naar uitgaat en let goed op de locatie van de verhuurorganisatie.

  1. Verzekering

Tijdens het boeken van de huurauto kunnen er verschillen in prijs ontstaan tussen de ene en de andere aanbieder. Een van de belangrijkste factoren die een rol spelen in de prijs is de verzekering. Bij elke huurauto is een standaard WA-verzekering bijna altijd inbegrepen, want in de meeste landen is dit wettelijk verplicht. Toch zijn er nog tal van andere zaken waar je op moet letten zoals bijvoorbeeld de WAM-verzekering. Deze dekt de schade die een bestuurder van een auto een ander toebrengt. Goed om te checken of deze verzekering binnen de WA-dekking valt of nog los afgesloten moet worden. Daarnaast is het belangrijk van tevoren te controleren hoe het zit met de diefstal verzekering. Is de auto wel verzekerd tegen diefstal en zo ja, is er geen hoog eigen risico bij diefstal? Ook is er nog een ongevallenverzekering voor inzittenden. Deze verzekering keert uit als een of meerdere van de inzittenden letsel oplopen tijdens bijvoorbeeld een ongeluk. Deze verzekering is met name belangrijk in landen waar de WA-verzekering niet verplicht is of waar de wettelijke verplichte WA-dekking laag is. Kortom, check goed hoe de auto en inzittenden verzekerd zijn voordat je iets boekt. Hoewel we hopen het nooit nodig te hebben is het toch noodzakelijk goed te regelen.

  1. Administratieve afhandeling

Bij het boeken van jouw huurauto zijn er een aantal dingen waar je overna moet denken en die goed geregeld moeten zijn. Zo geldt er een minimumleeftijd voor het huren van een auto. Dit verschilt per land en per verhuurorganisatie. De meeste autoverhuurders hebben een minimale leeftijdsgrens van 21 of 23 jaar. Dit betekent niet dat je als je 24 jaar bent dezelfde prijs betaald als iemand van 41 jaar. Bij veel verhuurorganisaties moet je een extra toeslag betalen voor bestuurders onder de 25 jaar. Let dus goed op wie de bestuurder is en bij welke verhuurorganisaties welke regels gelden. Daarnaast is het van belang dat je een creditcard in bezit hebt. De creditcard dient op naam te staan van de hoofdbestuurder. Hij/zij tekent het huurcontract en betaalt de borg via zijn/haar creditcard. Wil je naast de hoofdbestuurder een extra bestuurder toevoegen? Dat kan, daar vragen de meeste verhuurorganisaties een extra bijdrage voor per dag.

Kortom, een hoop om op te letten tijdens het boeken van een huurauto voor jouw vakantie. Zie je door de bomen het bos niet meer door alle verzekeringen, prijzen en regels? Geen probleem, wij helpen je graag! Geef tijdens het boeken van jouw reis aan dat je graag een huurauto zou willen en wij denken met je mee. We zijn op de hoogte van alle regels wat betreft verzekeringen en administratieve afhandelingen, zo kom jij tijdens je vakantie niet voor verassingen te staan. Onze huurauto’s zijn volledig verzekerd, inclusief glas, banden en bodem. Heb je jouw vakantie al geboekt maar toch nog opzoek naar de huurauto? Ook dan helpen we je natuurlijk graag!