Blogpost

4

Terug naar reisinspiratie

Citytrip, van inspiratie tot must haves voor in de koffer

Een citytrip; misschien wel een van de leukste vakanties. Jezelf een paar dagen onderdompelen in een stad, verdwalen in de straatjes en meegaan in het stadse leven. En gek genoeg voelen die paar dagen vaak als weken. In deze blog vertellen we je alles over de ideale citytrip. Welke steden raden wij aan, wat is de ideale lengte en wat nemen wij mee in de koffer?

city-trip-reisbureau

Hoe langer hoe beter? Of juist niet?
Wat is nu de ideale lengte voor een citytrip? 2 dagen of juist een weekje? Wij raden onze klanten aan 3 tot 4 dagen te gaan. Waarbij een ochtendvlucht heen en een avondvlucht terug de meest ideale situatie is. Zo heb je voldoende tijd om de hoogtepunten van de stad te ontdekken, het avondleven te beleven en het gevoel te krijgen dat je er echt even helemaal uit bent.

Summer-Citytrip
Zomers’ hebben steden een totaal ander karakter dan in de winter. Maar wat zijn nu de beste steden om in de zomer naartoe te gaan? Natuurlijk staan steden als Barcelona, Rome en Londen altijd hoog in de citytrip top 10. Daarom ons lijstje met steden waar je niet zo snel aan denkt voor een citytrip, maar die zeker ook de moeite waard zijn. Onze aanraders:

 1. Palma de Mallorca.
  Palma de Mallorca wordt vaak gezien als stapbestemming of voor een gezinsvakantie maar is ook heel leuk voor een citytrip. Van leuke smalle straatjes met mooie gebouwen, winkel mogelijkheden tot tal van restaurantjes, Palma de Mallorca heeft het allemaal! Dus ben jij nog op zoek naar een citytrip bestemming voor met een groep vriendinnen bijvoorbeeld? Denk dan ook eens aan Palma de Mallorca!
 2. Reykjavik.
  Aan de hoofdstad van IJsland wordt niet veel gedacht wanneer je het hebt over een citytrip. Wanneer je net iets langer de tijd hebt, kun je dit goed combineren met de nationale parken. Eerst een paar dagen Reykjavik en daarna met de huurauto naar de Golden Circle bijvoorbeeld. Net even iets anders dan de standaard citytrip, maar is wat ons betreft zeker een must-see!
 3. Brugge
  Niet voor iedere citytrip hoef je in het vliegtuig te stappen. Zo is Brugge een geweldige stad waar je met eigen auto naartoe kunt. Door de compacte binnenstad is vrijwel alles aan te lopen. Brugge heeft een groot aanbod aan terrassen, mooie gebouwen en vele kanalen. Het wordt ook wel het Venetië van het noorden genoemd. Tip van ons: boek een boottochtje door de binnenstad. Prachtig!

Bekijk hier ons aanbod van hotels in Brugge.

Winter-Citytrip
De kerstperiode in Praag of Londen doorbrengen is iets magisch. Maar toch zijn er ook andere winterbestemmingen die erg leuk zijn voor een citytrip in de wintermaanden.

 1. Athene
  De winter is de ideale periode voor een bezoekje aan Athene. Aangename temperaturen en minder toeristen. Juist in de winter is Athene ook erg sfeervol met veel gezellige terrassen en restaurants. Een bezoek aan het Parthenon in Athene is dan wel een must!

Boek hier jouw citytrip naar Athene.

 1. Malaga
  Ook in Zuid-Spanje zijn de winterse temperaturen zeer aangenaam. Van de vele pleinen tot foodhallen er hangt een echt vakantiesfeertje. En ook s ’winters’ begint de stad er in de avond te leven. De ideale bestemming voor jouw winter-citytrip dus.

In onze koffer
Iedere keer is het weer een uitdaging alles in het kleine handbagage koffertje proberen te proppen wanneer je op citytrip gaat. Natuurlijk is het ook mogelijk een koffer te boeken maar het heeft ook wel wat, alleen het hoognodige meenemen en gewoon vertrekken. Maar toch zijn er wat ons betreft een aantal must haves voor in de koffer;

 • Een stadsgids met handige en leuke wandelroutes zoal van Time to Momo.
 • Goede wandelschoenen of schoenen waar je lekker op loopt.
 • Een camera, voor de mooiste foto’s natuurlijk!

Vakantievinders Tip: Boek op een van de eerste dagen een fietstocht door de stad. Vaak is dit mogelijk met een Nederlandssprekende gids. In ca. 3 uur fiets je langs de highlights van een stad, door de malle straatjes waar je met een bus of taxi niet kunt komen. Tegelijkertijd hoor je leuke weetjes. Zo krijg je direct een idee van hoe de stad in elkaar zit en wat je nog wilt zien en doen tijdens je verdere verblijf.

Op zoek naar meer inspiratie?