Blogpost

4

Terug naar reisinspiratie

Reizen tijdens Covid-19

Een aantal weken geleden dachten we een zorgeloze zomer vol vrijheid tegemoet te gaan maar helaas is niets minder waar. Meer landen kleuren rood en het reizen lijkt moeilijker te worden. Maar is dit ook echt zo? Kunnen we echt nergens meer heen? En wat kunnen wij voor je betekenen? We leggen het uit in deze blog.

reisbureau-covid-corona

Waar kan ik nog naartoe?

In deze bijzondere tijden volgen de nieuwsitems over de zomervakantie en de aangepaste reisadviezen elkaar in rap tempo op. Dagelijks veranderen de situaties in Europa. Van oranje naar rood en weer terug naar groen. Gelukkig zijn er nog steeds bestemmingen waar je je zomervakantie kunt doorbrengen. Maar waar? We begrijpen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wij volgen de informatie op de voet en kunnen je van dag tot dag adviseren over de mogelijkheden van jouw vakantie.

Codes?!

Nu heel Europa wat verder is met het vaccineren krijgen steeds meer mensen een QR-code. Deze is om te zetten naar een internationale QR-code waarmee het mogelijk wordt te reizen en bijvoorbeeld supermarkten of theaters te betreden. Naast deze QR-code heeft ieder land haar eigen regels wat betreft inreizen. Zo is het bij veel landen noodzakelijk een reisformulier in te vullen waarin je aangeeft dat je niet in contact bent geweest met iemand die positief getest is op Covid en waar je verblijft tijdens je reis. Ook hiervoor krijg je weer een QR-Code die je moet laten zijn tijdens het boarden of inreizen van het land.

Geld terug

Door de snel veranderende regels en reisadviezen komt het soms voor dat een geboekte vakantie niet door kan gaan. Maar niet getreurd. Anders dan tijdens het begin van de corona-crisis, krijg je nu in de meeste gevallen binnen 4 weken je geld terug of kun je jouw reis kosteloos omzetten naar een andere bestemming.

Kortom, reizen is zeker nog mogelijk wel met wat aanpassingen en extra handelingen maar we staan voor je klaar je daarbij te helpen. Dus schroom niet langs te komen of te bellen. We helpen je graag!

Op wijsopreis.nl vind je de laatste informatie over de reisadviezen.