Blogpost

4

Terug naar reisinspiratie

Dubai 10X must sees

Een vakantie naar Dubai is eer eentje voor werkelijk alle leeftijdscategorieën. Door de enorme diversiteit aan attracties en bezienswaardigheden is er voor iedere vakantieganger wat wils. Maar wat mag je nu echt niet missen wanner je in Dubai bent? Wij delen onze 10 must sees.

  • Woestijn Safari

Een absolute must is een woestijn safari of tocht. Dubai ligt middenin de woestijn heeft hiermee echt iets unieks te bieden. Geniet van de enorme vergezichten van enkel zandduinen. Iets magisch als je het ons vraagt. Zo zijn er verschillende soorten activiteiten die je hier kunt ondernemen, van een jeepsafari tot quad of sandboarding.

  • Burj Khalifa

S ’werelds hoogte toren staat, jawel in Dubai natuurlijk. Hoe kan het ook anders. Daarom vinden wij dat je hier zeker een kijkje moet nemen. De toren is maarliefst 828 meter hoog en geeft je vanaf boven een waanzinnig360 graden uitzicht over Dubai. Je ziet onder andere de Dubai Fountains en zelfs Palm Island. Het leukst is om rond zonsondergang naar boven te gaan zo zie je het in het daglicht en ook in het donker. We raden hierbij wel aan om vooraf tickets te boeken met het door jou gewenste tijdslot.

  • Dubai Mall

Een stad opzich. Ook dit is natuurlijk het grootste winkelcentrum ter wereld. Houd jij niet van winkelen zelfs dan is dit winkelcentrum een bezoekje waard. Naast de meer dan 1200  winkels vind je hier ook het Dubai Aquarium en de underwater Zoo.

  • De lichtshow bij de Burj Khalifa

Eenmaal uit de mall sta je meteen oog in oog met de Burj Khalifa.Naast de Burj Khalifa en de Dubai Mall is de fonteinshow een van de populairste attracties van Dubai. De fontein kan maximaal 83.000 liter water tegelijkertijd omhoog spuiten en daarbij worden hoogtes van maximaal 150 meter bereikt. Iedere avond worden er vanaf 18.00 uur diverse shows vertoond welke om de 30 minuten starten.

  • Waterparken

Zoals je waarschijnlijk nu wel weet staat Dubai bekend om haar grootsheid. Het zal je dan ook niet verbazen dat Dubai maarliefst 3 enorme waterparken heeft. Het Aquaventure Waterpark in het Atlantis hotel, het Wild Wadi Waterpark en het LEGOLAND waterpark. Zeker wanneer je met kinderen bent is het fantastisch om een van deze parken te bezoeken.

  • Deira (oud Dubai)

Fantastisch! Dit is echt een ander stukje Dubai. Even weg van alle nieuwe ‘highlights’ en gewoon rondstruinen en snuffelen in de oude souvenirwinkels vol met kruiden, mooie schalen en heel veel goud!

  • Stranden

Natuurlijk is Dubai ook een uiterst geschikte locatie voor een strandvakantie. Daarom kan een dagje (of meer) strand dan ook niet ontbreken. Veel stranden horen bij de resorts maar er zijn ook een aantal stranden die je vrij kunt bezoeken. Zoals Kite beach, Marina Beach, JBR beach of Al Mamzar Beach park. En ga je voor een prachtige zonsondergang op het strand? Dan moet je naar Sunset Beach.

  • Dubai Safari Dierentuin.

Dubai is groots. Zo ook de dierentuin. Met meer dan 3000 dieren en ruim 119 hectare is het een van de grotere dierentuinen. Ook dit is dan ook een enorme aanrader voor families met kinderen.

  • Boottocht

Om Dubai optimaal te ontdekken kan een boottocht eigenlijk niet ontbreken. Vaar tussen de 200 wolkenkrabbers van ruim 300 meter hoog. Maar zodra je de haven uit bent gooit de kapitein het gas open en zie je de prachtige skyline van deze waanzinnige stad.

  • Miracle Garden

Waar we in Nederland trots zijn op de Keukenhof heeft Dubai dit flink overtroffen met de Miracle Garden. Een enorme tuin die gedurende het winterseizoen vol staat met prachtige kunstwerken verhuld in duizenden bloemen.