Blogpost

4

Terug naar reisinspiratie

Een citytrip New York, wat kost het?

New York, dé stad die bij velen op de bucketlist staat. Vaak wordt dan ook gezegd dat New York een dure stad is maar wat kost een citytrip nu echt? In deze blog zetten wij de kosten voor je op een rijtje.

City-trip-boeken

Vlucht en accommodatie
De grootste kostenpost voor jouw citytrip naar New York bestaat natuurlijk uit de vlucht en de accommodatie. De prijzen hiervan kunnen per seizoen enorm verschillen. Allereerst door het seizoen wanneer je naar New York wilt reizen maar ook de periode dat je boekt heeft invloed op de prijs. Kort van tevoren kunnen de prijzen al hoger zijn dan een paar maanden ervoor. Ook de locatie van de accommodatie beïnvloedt de prijs. Bevindt jouw hotel zich op loopafstand van Times Square of zit je bijvoorbeeld in lower manhatten of Harlem. Een hotelovernachting in New York kost gemiddeld zo’n €75 – €130 per persoon per nacht.

Afhankelijk van de ticketprijs naar New York kun je de afweging maken of losse vluchten en los een hotel boeken voordeliger is of dat je het best voor een pakketreis kunt gaan. Hierbij denken wij natuurlijk graag met je mee.

Vervoer in New York
Ga je naar New York, dan ben je er vaak op voorbereid dat je veel kilometers zal afleggen. Echter, is New York zo groot dat je beter de subway kunt nemen. Ben je langer dan 4 dagen in New York? Dan ben je het goedkoopst uit als je een 7 dagen ‘unlimited’ metrocard koopt. Met deze pas kun je 7 dagen onbeperkt gebruik maken van de metro en bus. Deze kaart kost $33 per persoon. Een enkel ritje met de metro kost zo’ n $2,75. Dus reken maar uit je winst wanneer je meerdere ritjes per dag met de metro maakt.

Ook vanaf het vliegveld kun je eenvoudig en goedkoop de metro naar de stad nemen. Gebruik hiervoor een combinatie van de lightrail Airtrain (vanaf het vliegveld) om verbinding te maken met het metrostysteem om in Manhatten of Brooklyn te komen.

Visum New York
Ook voor je vakantie naar New York heb je een visum nodig. Ga je niet langer dan 90 dagen dan kun je hiervoor een Esta visum aanvragen. Zo’n visum kost ongeveer €12 per persoon.

Eten en drinken in New York
Het eten en drinken kun je zo duur maken als je zelf wilt. Zo kun je op straat in een foodtruck ontbijt -to go halen voor slechts $4 per persoon. Er wordt een heerlijk vers eitje voor je gebakken en een koffietje to go. Maar New York kent ook vele ontbijttentjes waar je voor $15 per persoon kunt ontbijten. Dit geldt voor alle maaltijden. Er zijn goedkopere opties van $ 5-10 per persoon maar wil je uitgebreid dineren kan dat natuurlijk ook.

Activiteiten in New York
Is het je eerste keer in New York en ben je van plan alles uit je citytrip te halen? Dan is het aan te raden een New York pass aan te schaffen. Wanneer je meerdere musea’s wilt bezoeken en gebouwen wilt bekijken is zo’n pas al snel voordeliger. Met de New York pass kun je meer dan 100 attracties bezoeken. Van Empire state building, Top of the Rock, 9/11 memorial & Museum tot Museum of Modern Art en Best NYC Cruise by Circle line. Bij de New York pass kies je het aantal dagen dat je gebruik wilt maken van de pas, daarbinnen kun je kiezen uit meer dan 100 attracties. Een 3-daagse pas kost $ 219 per persoon. Ter voorbeeld, de entree voor Empire State building is alleen al €45 per persoon. Kortom, bij zo’n 5 attracties van de pas ben je al voordeliger uit. Zo kun je met de pas bijvoorbeeld ook fietsen huren in Central Park.

New York has it all. Een bekende quote maar ook prijstechnisch gezien kan je in New York alle kanten op. Je citytrip begint natuurlijk met het zoeken van de juiste vluchten en accommodatie, daar helpen wij je graag mee! Boek je liever online? Ook dat kan! Bekijk het aanbod hier.

Op zoek naar meer inspiratie?