Blogpost

4

Terug naar reisinspiratie

Japan 15-daagse reisroute

Stap in de betoverende wereld van Japan en laat je meevoeren op een 15-daagse ontdekkingsreis vol avontuur, cultuur en culinaire hoogstandjes. Lees in blog voor het volledige verslag van Anja’s rondreis, Japan waar elke bestemming een nieuwe verrassing biedt en herinneringen worden gemaakt die een leven lang meegaan

Anja begon haar 15-daagse rondreis Japan in Osaka, de culinaire hoofdstad van Japan. Hier verloren we onszelf in de levendige straten van de wijk Minami/Dotonbori, bekend om zijn gevelreclames en uitstekende eetgelegenheden. Fietsen huren was de perfecte manier om deze bruisende stad te verkennen.

Vanuit Osaka namen we de trein naar Koyasan, waar we de serene rust van een tempelovernachting ervoeren. Slapen op futons op tatami-matten, het bijwonen van boeddhistische diensten en het verkennen van de prachtige tempels en begraafplaatsen waren een enorme belevenis.

Vervolgens reisden we naar Kyoto, een stad doordrenkt van geschiedenis en cultuur. Een fietstour met een Engels sprekende gids bracht ons naar iconische plekken zoals de Gouden Paviljoen Tempel en het Fushimi Inari-taisha tempelcomplex. Verdwalen in de steegjes van de Gion-wijk was een magische ervaring op zich.

Onze reis eindigde in Tokyo, een bruisende metropool vol contrasten. Van de iconische Shibuya Crossing tot het innovatieve teamLab Planets TOKYO museum, elke hoek bood iets nieuws om te ontdekken. Thema-cafés zoals Maid Cafés en het culinaire paradijs van Chef’s Street maakten ons verblijf compleet.

Japan biedt een reis vol avontuur, cultuur en culinaire hoogstandjes. Het is een bestemming die je keer op keer blijft verrassen en betoveren. Dus waar wacht je nog op? Laat jezelf onderdompelen in de magie van Japan en maak herinneringen die een leven lang meegaan.