Leer ons kennen

reisbureau-cruise-reis

Van beginnen met werken zonder reisachtergrond tot niet meer weg willen uit de reiswereld. Monique is inmiddels al 35 jaar werkzaam in de reisbranche en weet alle idyllische plekjes te vinden op Fuerteventura maar houdt ook van avontuurlijke reizen in Zuid-amerika.

Monique Spoolder – Steur solliciteerde zonder enige ervaring in de reisbranche in 1986 bij een reisbureau. De verhalen van een vriendin die al werkzaam was bij het reisbureau hadden haar doen solliciteren. Monique: “Eigenlijk ben ik zo in het diepe gegooid en aan de balie gaan werken. Uiteraard moest ik mijn SEPR diploma nog halen maar dat was gelukkig snel geregeld. En nu jaren later vind ik het nog steeds geweldig.”

‘Ei-land’
Wanneer je Monique vraagt naar welk land ze het liefst een boeking maakt zegt ze: ‘een ‘ei’-land is ook een land toch?’ Op Fuerteventura, een van de Canarische eilanden, komt ze al jaren en weet ze maar al te goed waar je wel en niet moet zijn. Monique: “De lang uitgerekte stranden en heerlijke restaurants maakt dit een geweldig vakantie eiland. Op het eerste gezicht lijkt het binnenland niet echt interessant maar inmiddels ken ik de leuke plekjes wel, al is het soms even zoeken.”

Bucketlist
Bovenaan de bucketlist van Monique staat Argentinië. “Vorig jaar heb ik voor een klant zo’n prachtige reis geboekt naar Argentinië. Toen zij ook nog eens terug kwamen met prachtige verhalen en foto’s, dacht ik: daar zou ik ook wel heel graag naartoe willen.”