Blogpost

4

Terug naar reisinspiratie

Top 10 attracties New York

New York, de stad die bij velen bovenaan de bucketlist staat. Een stad die uitermate geschikt is voor een citytrip maar ook goed te combineren is met een rondreis door Amerika. De tijd is vaak beperkt en zul je dus moeten kiezen welke attracties je kunt doen. Wat je echt gezien moet hebben? Je leest het hier.

  1. Empire state building

Zeg je New York city dan zeg je Empire state building. De wolkenkrabber in het centrum van Manhatten is moeilijk te missen. Hij is maarliefst 381 meter hoog en is zonder twijfel het meest iconische gebouw van New York. Net als de Top of The rock, The Edge en het nieuwe One world Trade Center heeft The Empire State Building ook een uitkijkplatform. Wil je liever het uitzicht van de stad met The Empire State Building in beeld? Dan moet je naar Top of the Rock.

  1. 9/11 Museum

Het 9/11 museum in New York is een betekenisvol en waardig eerbetoon aan de slachtoffers van de aanslagen op het World Trade Center op 11 september 2001. De makers van het museum zijn erin geslaagd het verhaal van de aanslagen van A tot Z te vertellen zonder de bezoeker te traumatiseren. Gezien de impact die deze aanslagen hebben gehad op de stad New York is dit een absolute must op jouw to do list.

  1. Fietsen door Central park

Nederlanders zijn dol op fietsen. Central park is de uitgelezen plek om een fietstocht door New York te maken. Het park is 4 kilometer lang en heeft een oppervlakte van maarliefst 341 hectare. In het park bevinden zich fietspaden en zijn auto’s niet toegestaan een veilige plek om een fietstocht te maken dus. Daarnaast is de fiets het ideale vervoersmiddel om een groot deel van het park te kunnen zien. Aan de rand van het park zitten meerdere fietsverhuur locaties. Je kunt ervoor kiezen zelf een rondje te fietsen of met een gids dit prachtige park te ontdekken.

  1. Met museum New York

Het Metropolitan Museum of Arts is een van de grootste en bekendste musea in New York. Het is vergelijkbaar met het Rijksmuseum in Amsterdam. De variatie is enorm waardoor het museum voor iedereen iets unieks te bieden heeft. Wil je dit museum bezoeken is het aan te raden van tevoren een ticket te reserveren in verband met de lange wachtrijen.

  1. Statue of liberty

Een van de bekendste gebouwen van New York en eigenlijk van de verenigde staten is het vrijheidsbeeld. Het koperen beeld van 46 meter hoog was een geschenk van het Franse volk aan de Amerikanen. Er zijn diverse tours die naar Ellis Island gaan en waarbij je het vrijheidsbeeld kunt beklimmen. Heb je minder tijd of moet je simpelweg kiezen tussen de attracties? Met de Staten Island Ferry vaar je gratis van Manhatten naar Staten Island. Onderweg heb je prachtig uitzicht op het Vrijheidsbeeld en de sky line van Manhatten.

  1. New York Knicks

Basketball is de grootste sport in Amerika en de New York Knicks is het populairste team. Nog een reden om de New York Knicks te bezoeken; Madison Square Garden is de thuisbasis van deze club. De sfeer in het stadion is alleen al een ervaring opzich. De wedstrijden vinden plaats van oktober tot april.

  1. Helikoptervlucht

Houd jij van grote hoogte en unieke uitzichten? Dan is een helikoptervlucht boven New York City wat voor jou! Met een vlucht vlieg je in zo’n 15 minuten over Ellis Island, Wall street, Brooklyn Bridge en nog veel meer. Een helikoptervlucht is mogelijk vanaf €150 per persoon.

  1. Brooklyn bridge

Een van de meest spectaculaire bruggen van de verenigde staten: Brooklyn Bridge. Vanuit de overkant van Manhatten heb je een prachtig uitzicht met de Brooklyn Bridge en Manhatten op de achtergrond. Zeker een must see.

  1. Times square

Times Square voor velen de eerste stop wanneer ze in New York aankomen. De beroemde straat met de felle reclame boeren is letterlijk het uithangbord van New York. Times Square is bij avond nog indrukwekkender dan overdag, de grote billboards lichten de hele straat op.

  1. Top of The rock

We benoemden het net al even. Het bekendste uitzichtpunt van New York. Vanaf hier heb je een prachtig zicht op de Empire state building. Top of the rock is het uitzichtplatform bovenenop het Rockefeller center. Je hebt bovenop de toren 360 graden uitzicht over de stad en ziet alle beroemde landmarks. Dit is zeker de moeite waard!

Meer informatie over New York city, hoelang je moet gaan, en onze andere tips lees je in deze blog.

Direct jouw droomreisje naar New York boeken? Klik hier.