Blogpost

4

Terug naar reisinspiratie

Top 5 Kerstmarkten

VakantieVinders’ favoriete kerstmarkten

Kerst, voor sommige een van de favoriete tijden van het jaar. Gezellig de kaarsen aan, een vuurtje, de kerstboom en een heerlijk glaasje glühwein. En een kerstmarkt kan natuurlijk ook niet missen op de winter to-do-list. Maar welke is nu het leukst? Wij delen onze favorieten kerstmarkten met jou.

 1. Wenen
  De hoofdstad van Oostenrijk wordt in de winter omgetoverd tot een winterparadijs. Ook buiten de winterperiode is Wenen al een sprookjesachtige en romantische stad maar tijdens de kerst is het nog net wat sfeervoller. In Wenen vind je meerdere kerstmarkten. De absolute aanrader is de 700 jaar oude Wiener Christkindlmarkt bij het Rathaus. Maar het kerstdorp Maria-Theresien Platz is ook iets dat je niet mag missen.
 1. Frankfurt
  Het Römbergplein is the place to be tijdens de kerstperiode. De historische huizen om het plein vormen het decor voor de kerstmarkt. Naast de talloze kraampjes met kerstversieringen komt hier ook de bourgondische kant van Duitsland goed naar voren. De kerstmarkt staat vol met kraampjes met traditionele ambachten en is zeker gericht op lekkernijen en glühwein. Maar ook voor de kinderen is er genoeg te doen met een prachtige draaimolen als hoogtepunt.
 1. Praag
  Praag, een geliefde stad in de winter. De Tsjechen nemen de kerstmarkten zeer serieus. In ieder klein dorp of iedere stad is er iets te beleven. De kerstmarkten zijn in het hart van de stad op verschillende locaties. Zo vind je de grootste op het Wenceslas Plein en het Old Town Plein, terwijl de kleinere markten gevonden kunnen worden op Namesti Republiky, Havelska Triste, Namesti Miru en op het beursterrein Vystaviste. De bekendste is die op het Old Town plein. Praag is de ideale stad om tijdens de winter te genieten van de kerstsfeer maar ook cultuur op te snuiven. Praag is namelijk een stad die tijdens de tweede wereldoorlog volledig in tact is gebleven en de binnenstad staat dan ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO.
 1. Rovaniemi – Santaclaus Village
  Hoewel het niet echt een kerstmarkt is, kan deze plaats niet ontbreken in dit lijstje. Rovaniemi is het dorp van de kerstman. Je moet er een flinke reis voor maken naar het noorden van Finland, maar dat wordt dan wel meteen een onvergetelijke reis. Voor wie van kerst houdt voelt zich meteen thuis in Rovaniemi. Een magische sfeer, de elfjes dartelen rond, de kerstmuziek klinkt dor het dorp en de kerstbomen zorgen voor een sprookjesachtige belichting. En ben je helemaal naar Santaclaus village afgereisd dan kan een ritje in de arrenslee, een sneeuwschoenwandeling en een avondje staren naar het noorderlicht natuurlijk niet uitblijven.
 1. Budapest
  Hoewel je bij kerstsferen niet direct aan Budapest zal denken zal deze kerstmarkt je verassen. Met meer dan 100 sfeervolle houten kerstkraampjes vind je traditioneel Hongaars handwerk en folklore producen die je nergens anders vindt. Ook hier ontbreekt het niet aan zoete lekkernijen en glühwein.

Wil jij deze winter in kerstsferen doorbrengen en een bezoekje brengen aan een van deze of andere kerstmarkten in Europa? Kom gerust langs bij een van onze reisbureaus en we adviseren je graag.

Meer winterbestemmingen?