Blogpost

4

Terug naar reisinspiratie

Vakantie Dubai met Kinderen

Dubai, niet alleen de ideale vakantiebestemming voor een luxe vakantie maar ook met kinderen is het goed vertoeven. Michelle bracht onlangs met haar gezin de meivakantie door in Dubai. Wat zij ervan vond en haar tips lees je in deze blog.

De ideale reislengte en periode voor Dubai
Dubai, je kunt er enorm veel doen en zien maar wat is nu eigenlijk de ideale duur van deze vakantie? Michelle: “Het hangt er volledig vanaf wat je wil gaan doen. Wij gingen 10 dagen maar ik had er echt nog wel een aantal aan vast kunnen plakken. Als je veel wil zien en niet de behoefte hebt om op het strand te liggen kan het ook als stedentrip van zo’n 6 dagen. Maar persoonlijk zou ik altijd aanraden minimaal een week te gaan.” Over de ideale reisperiode van Dubai valt niet te twisten. Dit zijn zeker de wintermaanden. “Vanaf mei merken ze in Dubai al minder toerisme omdat de temperaturen dan al fors omhoog gaan. Het is dus een prima winterbestemming, een heerlijk droog woestijnklimaat. En nog een voordeel: ik heb geen mug gezien!”

Dubai duur?
Vaak wordt gedacht dat Dubai extreem duur is en dat het met een gezin dus een erg dure vakantie wordt. We vroegen het Michelle: ”Je wil altijd het maximale uit je vakantie halen zo ook hier. Met name de excursies zijn wel prijzig, zeker als je dit voor het hele gezin moet betalen. Zelf zaten wij in een perfect All inclusive hotel. Dit scheelt veel en is vooraf al in de reissom meegenomen.”

Dubai met kinderen

De vraag of Dubai aan te raden is voor een gezinsvakantie was door Michelle vrij snel beantwoord: “Zeker! De vluchttijd is heel goed te doen voor gezinnen met kinderen. Daarnaast heeft het in de winter altijd de zekerheid van goed weer. Ook kun je wat betreft hotels alle kanten op. Zo zijn er mooie hotels te boeken met veel wateractiviteiten voor kinderen, zijn er veel shoppingmals die goed gevuld zijn met speelgoedwinkels. En kun je er zelfs schaatsen en skiën, noem het op en het is er!”

Activiteiten & excursies
We vroegen Michelle om een lijstje met leuke activiteiten en excursies met kinderen:

 • Woestijnsafari, Quad rijden, Kameelrit natuurlijk sandboarden.
  “Een van de hoogtepunten van onze vakantie. Het is zo leuk om met een 4×4 door de woestijn te racen. Het is echt een must-do als je Dubai gaat. De Lahabwoestijn ligt ongeveer 50 kilometer van het centrum van Dubai. Met de excursie zit dit vervoer erbij.”
 • Een van de vele waterparken
  “Zelf hebben wij het Dubai Aquaventure Waterpark op het Palm Eiland bezocht. Een megagroot waterpark wat bekend staat om de snelle glijbanen en dé glijbaan waar je een vrije val maakt van 27 meter naar beneden in ‘de Leap of Faith’, een bijna verticale glbijbaan met vrije val, in water vol haaien…” Dit waterpark is goed te combineren met het Lost Chambers Aquarium.
 • Dubai Safari Dierentuin.
  Dubai is groots. Zo ook de dierentuin. Met meer dan 3000 dieren en ruim 119 hectare is het een van de grotere dierentuinen.
 • Dubai mall.
  “Eenmaal uit de mall sta je meteen oog in oog met de Burj Khalifa.” Naast de Burj Khalifa en de Dubai Mall is de fonteinshow een van de populairste attracties van dubai. De fontein kan maximaal 83.000 liter water tegelijkertijd omhoog spuiten en daarbij worden hoogtes van maximaal 150 meter bereikt. Iedere avond worden er vanaf 18.00 uur diverse shows vertoond welke om de 30 minuten starten. “De fonteinshow heeft een grote indruk gemaakt op mijn kinderen. Ze vonden het fantastisch!”
 • Deira (oud Dubai)
  “Fantastisch! Ik houd ervan. Dit is echt een ander stukje Dubai. Even weg van alle nieuwe ‘highlights’ en gewoon rondstruinen en snuffelen in de oude souvenirwinkels vol met kruiden, mooie schalen en heel veel goud!”

Riu Hotel Dubai
“Wij verbleven in het nieuwe RIU Hotel. Het is helemaal top! Het ligt iets verder van alles van de highlights maar er rijden taxi’s af en aan. Deze zijn trouwens helemaal niet duur en zijn gewoon met pin te betalen. Tip: neem wel de taxi’s met een rood of groen dak. Deze zijn een stuk voordeliger. Het RIU Hotel heeft prachtige zwembaden en een geweldig waterpark met vele glijbanen. Ook op het strand is het goed vertoeven, je kunt hier zelfs gratis sups en waterfietsen lenen. En niet onbelangrijk, het eten was weer geweldig. Eigenlijk zoals we van RIU gewend zijn, evenals de mensen die er werken erg attent en netjes. Kortom, wij hebben een geweldige vakantie gehad!”

Meer weten over een vakantie naar Dubai? Kom gerust langs bij een van onze reisbureaus of boek direct online.

Meer zonvakantie inspiratie?