Blogpost

4

Terug naar reisinspiratie

Japan, eentje voor op de bucketlist. Onze tips

Japan, een vakantieland dat bij velen bovenaan de bucketlist staat. Al komt dan al snel de vraag: is het echt zo duur als men zegt? Wat is dan de ideale reisroute? Hoe verplaats je je van A naar B? Het antwoord op deze vragen en nog veel meer lees je in deze blog.

Stap in de magische wereld van Japan, een land waar traditie en moderniteit naast elkaar bestaan, en waar elke hoek van de straat een nieuw avontuur belooft. Of je nu geïntrigeerd bent door de betoverende kersenbloesems, de smaken van sushi wilt ontdekken, of wilt verdwalen in de bruisende steden, Japan heeft voor elk type reiziger iets te bieden.

Wanneer Japan bezoeken?
Er is niet perse één periode om aan te geven die het beste is om een rondreis te maken door Japan. Maar het staat natuurlijk als een paal boven water dat een van de meest spectaculaire periodes om Japan te bezoeken is: tijdens de kersenbloesemtijd. Het hele land kleurt prachtig roze. Maar ook de herfst betovert met haar kleurrijke bladeren, terwijl de zomer barst van de festivals en het leven. Het is echter belangrijk om rekening te houden met drukke periodes zoals de Golden Week, wanneer het land overspoeld wordt door binnenlandse toeristen.

Let wel op, de bloeitijd van de kersenbloesem is slechts 1-2 weken, ergens tussen half maart en half april, en laat zich niet voorspellen. Maar ook de temperatuur is in deze periode erg aangenaam.

Japan op de bucketlist
Waarom staat Japan bij zoveel mensen op de bucketlist? Het antwoord is eenvoudig: de unieke sfeer en de rijke Japanse cultuur. Van gestructureerde efficiency tot brandschone straten, en van vriendelijke, beleefde inwoners tot bizarre, thematische cafés, Japan biedt een ervaring die je nergens anders zult vinden.

En over dit openbaar vervoer gesproken. In Japan is het ondenkbaar dat je halverwege je reis met het openbaar vervoer ergens strand, zoals in vele andere Aziatische landen eerder normaal dan een uitzondering is. Al het openbaar vervoer rijdt altijd volgens schema.

Vakantie naar Japan duur?
Maar is Japan duur? Echt heel duur nee? Natuurlijk is het wel zo dat het duurder kan zijn dan sommige andere bestemmingen, maar het is zeker niet onbetaalbaar. Met slimme planning en het gebruik van de Japan Rail Pass van 7,14 of 21 dagen, waarmee je onbeperkt door het uitgebreide JR-netwerk kunt reizen, kun je je reisbudget onder controle houden. Let op, deze pas moet je wel vooraf in Nederland

De ideale reisroute van Japan?
Anja maakte een 15 daagse reis vol culinaire hoogtepunten, serene tempelovernachtingen en bruisende steden. Van het levendige Osaka tot het historische Kyoto en het futuristische Tokyo, elke stad biedt een unieke ervaring. De uitgebreide reisroute en al haar tips lees je in deze blog.

Japan voor ieder wat wils
Of je nu een liefhebber bent van cultuur, natuur, of avontuur, Japan heeft voor ieder wat wils. Dus waar wacht je nog op? Pak je koffers en laat je betoveren door het land van de rijzende zon. En vergeet niet, een eSim voor Japan kan je reis nog gemakkelijker maken, met onbeperkt internet en handige apps zoals Google Translate en Google Maps binnen handbereik.

Stond Japan al op jouw bucketlist of misschien juist nu na het lezen van deze blog? Kom langs bij een van onze winkels of maak hier jouw afspraak.